wtorek, 21 kwietnia 2015

Jajecznica z papryką i pieczarkami

Jedna z moich ulubionych, zupełnie "inny" smak. Kto nie jadł - polecam.


Ilości składników nie podaję - ile kto lubi :)
  • jajka
  • pieczarki
  • papryka czerwona świeża
  • sól, pieprz
  • masło do "smażenia" - ok. pół łyżki
Masło roztopić na patelni. Pieczarki umyć (jeśli są stare - obrać z wierzchniej "skórki"), pokroić na małe kawałki i podsmażyć na maśle. Paprykę umyć, wydrążyć, pokroić i dodać do pieczarek, smażyć ok. 5 minut. Dodać rozbełtane z solą i pieprzem jajka, jajecznicę według upodobań usmażyć na bardziej lub mniej ściętą.

1 komentarz:

  1. Ja jem taką z samymi pieczarkami, ale z papryką też musi być pyszna. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Pieczarkowy Tydzień 2015 :)

    OdpowiedzUsuń