Jedna z moich ulubionych, zupełnie "inny" smak. Kto nie jadł - polecam.
Ilości składników nie podaję - ile kto lubi :)
- jajka
- pieczarki
- papryka czerwona świeża
- sól, pieprz
- masło do "smażenia" - ok. pół łyżki
Masło roztopić na patelni. Pieczarki umyć (jeśli są stare - obrać z wierzchniej "skórki"), pokroić na małe kawałki i podsmażyć na maśle. Paprykę umyć, wydrążyć, pokroić i dodać do pieczarek, smażyć ok. 5 minut. Dodać rozbełtane z solą i pieprzem jajka, jajecznicę według upodobań usmażyć na bardziej lub mniej ściętą.
Ja jem taką z samymi pieczarkami, ale z papryką też musi być pyszna. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Pieczarkowy Tydzień 2015 :)
OdpowiedzUsuń