Składniki na bardzo dużą porcję.
- mała sałata lodowa (lub pół dużej)
- duży pomidor
- papryka czerwona
- kostka sera feta
- puszka tuńczyka w sosie naturalnym
- mała cebula
- opcjonalnie oliwki zielone
- ćwiartka szklanki wody przegotowanej lub mineralnej niegazowanej
- 4-5 łyżek oliwy z oliwek
- sól, pieprz, mieszanka ziół do sałatek
- 1 łyżka octu (winny, jabłkowy) lub soku z cytryny
Warzywa opłukać, obrać, pokroić według uznania. Tuńczyka lekko odsączyć, rozdrobnić widelcem i wrzucić do warzyw. Ser feta wyjąć, odsączyć i pokroić w kostkę. Wodę, oliwę, ocet/sok z cytryny zmieszać razem i wlać do warzyw, doprawić solą, pieprzem i ziołami, wymieszać.
Wyszlo przepysznie!☺
OdpowiedzUsuńCieszę się :)
Usuń