czwartek, 30 stycznia 2014

Smakowita Pajda - recenzja

Smakowita Pajda to nowy produkt ZT Kruszwica. Pierwszy raz kupiłam ją już jakiś czas temu i muszę stwierdzić, że dosyć sceptycznie do niej podeszłam - "Że niby 100% smalec roślinny?! Pewnie nawet nie smakuje jak smalec..."





Nic bardziej mylnego! Smakowita Pajda nie dość, że ma naprawdę 100% roślinny skład, to jeszcze smakuje fenomenalnie! Pachnie - jak to smalec - delikatnie, acz z niewielką domieszką wyczuwalnych ziółek. Rozsmarowuje się bardzo dobrze, leciutko, nawet wtedy gdy poleży sobie długo w lodówce. Składniki dodane do wariantu z cebulką i jabłkiem są chrupiące, lecz nie za bardzo - tak w sam raz. Mąż nie mógł uwierzyć, że to smalec roślinny, tak mu smakował... Pierwsze opakowanie "pękło" bardzo szybko.

Wczoraj listonosz przyniósł mi niespodziewany prezent - 6 opakowań Smakowitej Pajdy, zapakowane w gustowne opakowanie.


Oczywiście szczęściem i radością należy się dzielić, więc po opakowaniu dostała od razu niania naszych dzieci, moja dobra koleżanka, mama i wujek. Recenzje były identyczne jak moje i męża: po pierwszym niedowierzaniu, dotyczącym składu, byli zachwyceni i bardzo im smakowało.

Tak więc szczerze polecam, szczególnie wegetarianom i weganom, którzy mają ochotę zjeść smalczyku ;) A przepisy z wykorzystaniem Smakowitej Pajdy znajdziecie na stronie Smakowita Pajda.

Dziękuję ZT Kruszwica za przemiły prezent!

4 komentarze:

  1. Również mam okazję testowania smalczyku roślinnego #SmakowitaPajda.Po pierwsze jestem bardzo pozytywnie zaskona jego smakiem.Bałam się , że skoro to produkt100% roślinny to będzie smakował jak margaryna.Smalczyk jednak zaskakuje , bo jie dość, że smakuje jak taki prawdziwy domowy smalec z skwarkami to nawet konsystencją go realnie przypomina.#SmakowitaPajda idealnie nadaje się do smarowanie i wybornie smakuje z świeżym chlebkiem.Jako okrasa do dań również jest idealny.Dla mnie to taka zdrowsza altwrnatywa domowego smalczyku.Polecam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  2. #SmakowitaPajda to jedyny smalec jaki będzie na stałe gościł na moich kanapkach w połączeniu z ogórkiem kiszonym oraz mieskiem mielonym jako typowa festynowa pada.
    Bogaty zapach i smak oraz konsystencja skłaniają do tego by używać #SmakowitaPajda jako okraść do wielu dań - polecam każdemu .

    OdpowiedzUsuń
  3. Również mam przyjemność testowania smalcu #SmakowitaPajda. Według mnie jest bardzo smaczny. Przypomina smakiem tradycyjny smalec z dawnych lat. Składa się tylko i wyłącznie z 100%tłuszczów roślinnych. Nie posiada cholesterolu. Jest idealny dla węglan i nie tylko. Może być stosowany jako okrasa do pierogów, pyz jak również do jajecznica osobiście dałam do bigosu i mielonego :). Zagości już u mnie na stałe :). Polecam

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja osobiście polecam. Bardzo ciekawy aromatyczny smak. A to wszystko dzięki jabłku i chrupiącej cebulki. Odpowiednio doprawione, łatwo się smaruje. Można go wykorzystać do różnych dań nie tylko do tradycyjnych kanapek.:) jest dobrą alternatywą dla węglan i nie tylko. W 100% roślinny, bez cholesterolu i tłuszczy utwardzonych. U mnie zagości na pewno :)Jeszcze raz polecam.

    OdpowiedzUsuń