- 1 opakowanie pszennego makaronu japońskiego
- 1/2 - 1 świeża, czerwona papryczka chilli
- 1/2 czerwonej, słodkiej papryki
- 1/2 szklanki kukurydzy z puszki
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- olej ryżowy
- sól, pieprz
- szczypta curry
Na patelni rozgrzać olej ryżowy. Pierś z kurczaka opłukać, oczyścić, pokroić (w paseczki lub kwadraty) i rzucić na olej, lekko podsmażyć. Papryki oczyścić, wykroić gniazda nasienne. Paprykę słodką pokroić w paski lub większe cząstki, papryczkę chilli posiekać jak najdrobniej. Obie papryki wrzucić do kurczaka wraz z kukurydzą, podsmażać ok. 5-10 minut. Dorzucić makaron, doprawić solą, pieprzem i curry, wymieszać i podsmażać jeszcze ok. 3 minut.
Pycha , bardzo lubię takie dania :)
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda:d
OdpowiedzUsuńDobrze smakuje również jak się najpierw przesmaży chilli na gorącym oleju (tak ok. 2 minut). Wtedy ostrość jest jakby "pod spodem", a pozostałe smaki są bardziej uwydatnione :)
OdpowiedzUsuńcamacho, dziękuję, na pewno spróbuję :)
OdpowiedzUsuń