- liście szpinaku - 1 pęczek
- 2 duże ząbki czosnku
- 1-2 łyżki sosu ostrygowego
- 1 łyżka musztardy (najlepiej dijon)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- szczypiorek
- sól, pieprz
piątek, 15 listopada 2013
Surówka ze świeżego szpinaku z sosem ostrygowym
Przepis mojej koleżanki Edyty. Nie jadam surowego szpinaku, ale muszę przyznać, że ta surówka ma w sobie "COŚ". Może nie wygląda zbyt apetycznie, ale nadrabia ostrym smakiem: idealnie nadaje się do ryby lub mało przyprawionego mięsa.
Etykiety:
czosnek,
musztarda,
sos ostrygowy,
Surówki,
szczypiorek,
szpinak
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Świeży szpinak jest przepyszny! Świetny pomysł na sos :)
OdpowiedzUsuń