- 1 i 1/2 czubatej łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 1/3 szklanki wrzącej wody
- 2/3 szklanki zimnego mleka z lodówki
- kilka małych kostek lodu (może być kruszony)
- 2 łyżeczki syropu barmańskiego o smaku Irish Cream (używam firmy Victoria's)
- bita śmietana do przystrojenia góry
czwartek, 6 marca 2014
Kawa mrożona z syropem Irish Cream
Ile ja się w zeszłym roku napróbowałam przepisów na kawę mrożoną... Z lodami, bez lodów, ze zmiksowanymi owocami... Oczywiście najbardziej zasmakował mi najprostszy, już nie pamiętam gdzie znaleziony. Udoskonaliłam go jedynie syropem barmańskim o smaku Irish Cream - i oto przepis na moją ulubioną, ukochaną Kawę Mrożoną.
Nie podaję dokładnej ilości mleka/wody, ponieważ zależą one od wysokości szklanki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Oj narobiłaś mi teraz smaka na taka pyszną mrożoną kawkę:)
OdpowiedzUsuńTeż mam na nią ostatnio ochotę, na okrągło :)
OdpowiedzUsuń