czwartek, 30 stycznia 2014

Pasta z makreli

Kolejny smak mojego dzieciństwa. Szybka, tania, dla lubiących ryby. Mój starszy synek bardzo ją lubi.



  • 1 makrela
  • 2-3 jajka, ugotowane na twardo
  • szczypiorek lub cebula - ilość zależy od upodobań
  • kilka łyżek majonezu - ilość zależy od wielkości i "suchości" ryby
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki, jeśli ktoś lubi
Makrelę dobrze oczyścić z ości, rozdrobnić (ja robię to zawsze palcami) i przełożyć do miseczki. Jajka pokroić w drobną kostkę, szczypiorek lub cebulę (oraz natkę pietruszki) posiekać. Doprawić solą i pieprzem (niedużo), włożyć kilka łyżek majonezu i wymieszać. Naprawdę - nic prostszego...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz