niedziela, 17 listopada 2013

Sałatka All Inclusive

Dlaczego "all inclusive"? Ponieważ wszystko w niej jest ;)


  • 20 dag szynki drobiowej lub wieprzowej
  • 10 dag twardego sera żółtego
  • 1/2 szklanki kukurydzy z puszki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 świeżego zielonego ogórka
  • posiekany szczypiorek
  • sól, pieprz (u mnie pieprz z kolendrą)
  • 1 majonez 220 g
Szynkę oraz żółty ser pokroić w cienkie, krótkie paseczki. Kukurydzę odsączyć i razem ze szczypiorkiem dodać do sera i szynki. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego, zielony ogórek obrać ze skóry i oba warzywa pokroić w dosyć drobną kostkę. Dodać sól i pieprz (u mnie sporo, dlatego sałatka była dosyć pieprzna) oraz majonez - nie cały: dodawać tyle, aby podczas mieszania sałatka była odpowiednio mokra. Wymieszać i odstawić na pół godzinki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz